Близько 10 мільярдів гривень податків та зборів сплатив бізнес Херсонщини за поточний рік

08 Грудня 2021, 17:25

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

За січень – листопад нинішнього року суб’єкти господарювання та громадяни Херсонщини перерахували до зведеного бюджету 9860,3 млн. гривень податків і зборів.

Про це повідомляє ГУ ДПС в Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

За словами в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима, у порівнянні з відповідним періодом попереднього року надходження зросли більш як на 18,5% або 1539,2 млн. гривень.

До Державного бюджету надійшло 4,28 млрд. гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 19,6% або 0,7 млрд. гривень.

Місцеві бюджети отримали 5,58 млрд. гривень. Це на 0,8 млрд. гривень більше фактичних надходжень січня – листопада 2020 року.

Також за 11 місяців цього року роботодавці та бізнесмени спрямували на казначейські рахунки області 4,8 млрд. гривень єдиного соціального внеску, а це на 21,3% або 844,1 млн. гривень більше відповідного показника 2020 року.

Своєчасна сплата податків та високий рівень податкової культури населення в цілому сприяють сталому економічному розвитку, як зазначають у ДПС. Проте не всі громадяни сумлінно ставляться до своїх податкових зобов’язань. Так, раніше повідомлялось, що станом на початок листопада поточного року 45 тисяч громадян не сплатили податок на землю в Херсонській області.