За минулий тиждень рибоохоронний патруль Херсонщини викрив збитків державі на суму близько 3 млн. гривень

29 Листопада 2021, 14:14

Протягом минулого тижня Херсонський рибоохоронний патруль задокументував 42 порушення природоохоронного законодавства. В рамках проведених рибоохоронних заходів вилучено 30 од. заборонених знарядь лову та майже 227 кг водних біоресурсів (в тому числі понад 112 кг за фактами незаконного вилучення водних біоресурсів).

Збитки, завдані рибному господарству України, склали 2 519 369 грн.
Із загальної кількості викритих порушень:
23 – грубі порушення Правил рибальства, зокрема, вилов риби забороненими знаряддями лову чи перевищення добової норми вилову риби (ч. 4 ст.85 КУпАП);
6 – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів (ст. 88-1 КУпАП);
3 – порушення Правил рибальства, (ч. 3 ст. 85 КУпАП);
11 актів виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.
На даний час державними інспекторами приділяється особлива увага охороні водних біоресурсів в місцях їх зимівлі. У разі потреби будуть створені додаткові пересувні рибоохоронні пости, до організації роботи яких будуть залучені посадові особи та громадські інспектори Херсонського рибоохоронного патруля, а за необхідності і посадові особи інших контролюючих та правоохоронних органів.
З метою попередження можливих порушень природоохоронного законодавства Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Херсонській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися встановлених заборон на вилов водних біоресурсів.