Суд зобов’язав Олешківську міськраду розглянути питання щодо надання чоловіку у власність земельної ділянки

17 Листопада 2021, 12:51

Апеляційний суд Херсонської області визнав протиправними дії Олешківської міської ради щодо затягування надання у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства. Мова йде про територію площею 0,8400 га за межами села Козачі Лагері.

Про це йдеться у рішенні суду. 

Чоловік звернувся до суду з позовом до Олешківської міської ради, в якому зазначив, що 6 червня поточного року надав до зазначеної установи заяву з вимогою надати йому земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства. Міськрада мала розглянути звернення протягом місяця, проте цей процес затягнувся майже на півроку. Позивач розцінив таку бездіяльність відповідача як протиправну.

Листом від 18.08.2021 року (отримано особисто позивачем 19.08.2021) Олешківська міська рада повідомила позивача, що на постійній комісії міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування територій, будівництва, архітектури, охорони пам`яток, історичного середовища, яка відбулася 27.07.2021 було встановлено, що вищевказана земельна ділянка використовується для обслуговування будівель торгівлі. В зв`язку з чим, комісією прийнято рішення відкласти дане питання з метою з`ясування самовільного використання земельної ділянки для подальшого притягнення до відповідальності за порушення земельного законодавства.

Вважаючи, що відповідачем допущено бездіяльність, яка виявилась у нерозгляді заяви про надання дозволу на розробку проєкту щодо відведення земельної ділянки у власність, позивач звернувся з даним позовом до суду.

Суд повністю задовольнив позив чоловіка та визнав протиправною бездіяльність Олешківської міської ради, яка полягає у неприйнятті у місячний строк рішення щодо розгляду заяви, та зобов’язав розглянути на найближчій сесії заяву щодо надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки.

До того ж міська рада має спалатити ще 908 грн. як відшкодування витрат зі сплати судового збору.