Суд відмовився штрафувати херсонського водія маршрутки за перевищення кількості пасажирів у салоні

20 Листопада 2021, 13:42

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Суддя Херсонського міського суду відмовила задовольнити  позов Управління патрульної поліції відносно водія маршрутного таксі №9. Йому інкримінували перевищення кількості пасажирів, що перебували в салоні транспортного засобу, в умовах жорсткого карантину та “червоної зони” епідеміологічної небезпеки. 

Про це йдеться у постанові суду. 

“Водій транспортного таксі 26 жовтня поточного року близько 17:50 години в місті Херсон по вул. Нафтовиків, 1, керуючи транспортним засобом I-VAN, здійснював регулярні пасажирські перевезення на міському маршруті №9. Чоловік перевищив норму кількості перевезення пасажирів згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, а саме 26 разом з водієм, тоді як в наявності перебувало 50 осіб. 

На водія було складено протокол про адміністративне правопорушення, що кваліфіковано як порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм”, – йдеться у постанові.

Згідно з чинним законодавством, чоловіку загрожувало накладення штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Доказом проти маршрутника слугував протокол, укладений працівниками Нацполіції.

У суді водій провину не визнав та заявив клопотання про закриття провадження по справі за відсутності складу адміністративного порушення.

Обґрунтовував клопотання маршрутник тим, що матеріали справи не містять доказів перевезення пасажирів понад максимальну кількість, а його транспортний засіб не рухався, коли людей в салоні було, можливо, більше, оскільки він стояв на зупинці.

За версією водія, салон працівниками поліції не оглядався, кількість сидячих та стоячих місць не перевірялася і не підраховувалася, жодні документи на підтвердження факту наявності кількості пасажирів не складалися та до протоколу не додані. Протокол про адміністративне правопорушення не містить відомостей про здійснення фото-, відеофіксації правопорушення.

Суд, пославшись на неповну доказову базу, вирішив у зв`язку з відсутністю у діях водія складу адміністративного правопорушення справу закрити.