Сергій Козир переміг на проміжних виборах у 184 окрузі

01 Листопада 2021, 16:06

Інфографіка: Рух "ЧЕСНО"

31 жовтня в Херсонській області відбулися проміжні вибори до Верховної Ради. Станом на 15:00 опрацьовано майже всі протоколи (99,46%). Уточнення чекають по одній дільниці.

Про це повідомляє Рух “ЧЕСНО”.

За результатами голосування переміг ексголова Херсонської ОДА Сергій Козир, якого висунула партія “Слуга народу”. За нього віддали голоси 64,58% виборців.

Такий значний відсоток підтримки Козир має завдяки тому, що буквально за кілька днів до виборів його конкурента Лагуту з партії “Нам тут жити” призначили головою Херсонської ОДА в обмін на підтримку провладного кандидата, про що повідомляв Рух ЧЕСНО.

На другому місці кандидат від Європейської солідарності Ігор Йосипенко. За нього проголосувало 14,29% виборців.

ОВК розпочала прийом протоколів з 23:30, але основний наплив документів почався після опівночі, адже низка членів ДВК після підрахунку, чекали, щоб підписати протокол 1 листопада, щоб отриматидобові за 2 дні роботи.

Протягом ночі ОВК опрацювала понад 70% протоколів, відправивши на доопрацювання протоколів майже кожну третю комісію. Про це повідомляє спостерігач Руху ЧЕСНО Сергій Нікітенко.

Регіональний представник Комітету виборців Україні в Херсонській області Дементій Білий зазначає, що ключовим на цих виборах став факт зняття своєї кандидатури Геннадієм Лагутою, котрий мав стати головним конкурентом Козира.

“Вибори фактично “зробили” агітаційні схеми від партії “Нам тут жити!” Якщо весь початок кампанії вони вели агітацію за Лагуту, то після зняття його кандидатури їм треба було лише переключитись на Козира. Ефективність цього принципу ми можемо наочно побачити в результатах виборів”, – зазначив пан Білий.