Реконструкція мосту поблизу Нової Каховки обійшлась бюджету в 91 мільйон гривень

25 Листопада 2021, 15:20

Вчора ДП «ДОРОЖНІЙ НАУКОВО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР» на замовлення Служби автомобільних доріг у Херсонській області було виконано випробування мосту між містами Нова Каховка та Таврійськ. Реконструкція об’єкту виконувалась у рамках програми “Велике будівництво” та коштувала обласному бюджету більше 91 мільйона гривень. 

Про це можна дізнатися з державної закупівлі на Прозоро. 

Переможцем тендера було визнано маріупольську  ТОВ “Шляхове будівництво “АЛЬТКОМ”, пропозиція якої виявилась найдешевшою, що допомогло фірмі обійти конкурентів. Точно сума витрачених на реконструкцію коштів становить 91 299 000 гривень.

 

За повідомленнями ХОДА, всього у процесі випробування було виконано 6 накаток шляхом поетапного завантаження споруди двома автомобілями «IVECO TRAKKER 410». Також випробування показали, що вантажопідйомність та габарити проїзної частини мосту відповідають потребам цього відрізку автошляху.

На сторінці підрядника нам вдалося знайти інформацію про виконані роботи. 

“Міст довжиною 111 метрів, був побудований більше 60 років тому і забезпечує рух автомобільного транспорту через Північно-Кримський канал між містами Нова Каховка та Таврійськ, будучи частиною дороги Р-47. Реконструкцію об’єкту вдалося завершити на 4 місяці раніше заявленого терміну. Як зазначив керівник проєкту, довжина мосту не змінилася, а от ширина кожної смуги проїжджої частини збільшилася на 1 метр з 3,5 до 4,5 метрів. Також збільшилася ширина тротуару з 1 до 1,8 метрів.
На мосту встановлена оцинкована перильна та бар’єрна огорожа, сучасне освітлення. Проїжджа частина вкрита гідроізоляційною системою «Bridgemaster». Це сучасне, високоефективне, зносостійке і антиковзаюче покриття для мостових настилів. Характеризується легкістю (до 80% легше ніж ЩМА), швидким затвердінням (навіть при температурі 0 С), високою стійкістю до деформації (навіть при підвищених температурах), а також простотою та легкістю ремонту. Таке покриття ідеально підходить для конструкцій, які піддаються високим транспортним навантаженням”, – зазначили в ТОВ “Альтком”.