Підрядники повернуть державі 5 мільйонів гривень за невиконання ремонту дороги на Херсонщині

18 Листопада 2021, 17:03

Господарським судом Херсонської області задоволено позов Генічеської окружної прокуратури про повернення до бюджету 5 млн. грн.

Прокуратурою з’ясовано, що в 2020 році за результатами процедури відкритих торгів між державною установою «Місцеві дороги Херсонщини» та приватним підприємцем укладено договір підряду для виконання за державні кошти капітального ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення “Нижні Торгаї – межа Нижньосірогозького району – Агаймани”.
За договором, виконавець отримав попередню оплату, однак роботи з будівництва у встановлений строк не виконав, а кошти, які йому були перераховані, замовнику не повернув.
Згідно з інформацією на Прозоро, мова йде про ПП “АВІГЕЯ СТ” з міста Нікополь Дніпропетровської області.
Загальна сума договору на ремонт зазначеної дороги складала 18 438 000 гривень, проте його було розірвано 23 червня 2021 року через порушення строків виконання робіт. Аванс у розмірі 30% від загальної суми тендеру ПП “АВІГЕЯ СТ” мало повернути державі.
Розрив контракту з підрядником підтвердили і в ХОДА.
“Капітальний ремонт дороги О221306 Нижні Торгаї – межа Нижньосірогозького району – Агаймани виключено зі списку об’єктів, які будуть реалізовані у 2020 році, через незадовільну якість та недотримання строків виконання робіт”, – йдеться в повідомленні ХОДА від жовтня 2020 року.