Озвучена кількість дітей, котрі померли від ускладнень, викликаних коронавірусом в Україні

26 Листопада 2021, 16:33

За весь час пандемії у нашій країні захворіло понад 150 тисяч дітей, померло більше 50. Лише минулої доби в Україні 1441 дитина інфікувалась на COVID-19.

Про це на своїй сторінці повідомив голова Комітету з питань здоров’я нації Верховної Ради України Михайло Радуцький. 

“За статистикою, серед усіх хворих на коронавірус близько 10% – неповнолітні.  В Україні повний курс щеплення від COVID-19 пройшли 70 тисяч дітей.

З 30 липня МОЗ дозволило в окремих випадках щеплення дітей старше 12 років вакциною Pfizer-BioNTech. Зокрема для тих, хто має високі ризики важкого перебігу та розвитку ускладнень після коронавірусної хвороби.
Місяць тому вакцинуватись дозволили усім дітям від 12 років, і щеплення почали робити масово. За інформацією РНБО, на сьогодні двома дозами щеплено 70 тисяч дітей, однією – майже 50 тисяч,” – йдеться в повідомленні.
Згідно з картою, наданою Радуцьким, на сьогоднішній день понад 2500 дітей вакциновано на Херсонщині.
Також Радуцький пояснює, як, за бажанням, можна вакцинувати дитину. Для цього, за його словами,  треба звернутись до педіатра або сімейного лікаря. Перевірити, чи пройшла дитина всі щеплення згідно Національного календаря щеплень. Якщо так, і немає протипоказань, лікар виписує направлення на вакцинацію.
Потім треба обрати пункт щеплення, де в наявності є вакцина Pfizer-BioNTech. Щеплення у пункті вакцинації проводиться лише у присутності батьків. За даними дослідження, у віковій групі 12-18 років ефективність вакцини проти госпіталізації складає 93%. Інтервал між дозами стандартний: 21-28 днів.
У провідних країнах наразі розпочинають щеплення вікової групи 5-11 років: відповідний дозвіл у США надали 3 листопада, у ЄС – вчора, в Ізраїлі вакцинація розпочнеться з 23 листопада.