Новокаховчанин заплатить 27 тисяч гривень за незаконну вирубку 4 в’язів

14 Листопада 2021, 14:59

Прокуратурою встановлено, що зловмисник бензопилою здійснив незаконну порубку сироростучих дерев породи в’яз на території Корсунського лісництва ДП «Каховське лісове господарство» в межах загальнозоологічного заказника місцевого значення “Корсунський”.

“06.02.2020 року у ранковий час чоловік, переслідуючи корисливий умисел, направлений на порушення суспільних відносин у сфері захисту, раціонального використання і відтворення лісів, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, без передбаченого законом дозволу на проведення порубки, використовуючи бензопилу марки «STIНL MS 230», здійснив незаконну порубку чотирьох сироростучих дерев породи «в`яз», діаметром 13 см, 56 см, 62 см, 66 см, на території кварталу 48 виділу 4 Корсунського лісництва ДП «Каховське лісове господарство» в межах загальнозоологічного заказника місцевого значення «Корсунський», – йдеться у вироку.
У вчиненому чоловік щиросердно розкаявся, та оминути правосуддя це не допомогло. 
Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 3 ст. 246 КК України – незаконна порубка дерев, що заподіяла істотну шкоду, вчинена на об’єктах природно-заповідного фонду, та засуджено до штрафу в розмірі 25500 грн. Також задоволено цивільний позов про відшкодування завданих збитків на суму 27506 гривень.
Речові докази у справі, а саме  2,6 м3 фрагментів стовбурів дерев «В`язь дрібнолистий», бензопилу марки «STIНL MS 230», сокиру з дерев`яною рукояткою, конфіскували, а ось транспортні засоби залишили у розпорядженні законних власників.