На КПВВ прикордонники виявили підроблені документи у подорожуючих

26 Листопада 2021, 13:33

Фото: ДПСУ.

На адмінмежі з ТОТ АР Крим, під час перетину КПВВ, прикордонниками було виявлено частково підроблені паспорти у подорожуючих.

Про це повідомляє Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби України.

Вчора, 25 листопада, під час здійснення процедури прикордонного контролю в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак» військовослужбовці Херсонського прикордонного загону у громадянки України, яка прямувала до окупованого Криму, виявили частково підроблений паспорт. Жінка у своєму паспорті власноруч здійснила підчистку та виправлення дати народження.
Ще одного громадянина України з частково підробленим паспортом виявили прикордонники в КПВВ «Чонгар». Чоловік самостійно здійснив підчистку та виправлення установчих даних.
У таких випадках паспортні документи вважаються недійсними і не можуть використовуватись для виїзду на тимчасово окуповані території України, або за кордон. До того ж, в діях громадян вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого статтею 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» про що прикордонники повідомили представників Національної поліції.
На жаль, випадки підроблення документів не є поодинокими, проте співробітники прикордонної служби вчасно фіксують дані правопорушення.