На Херсонщині заступник командира батальйону патрульної поліції підозрюється у хабарництві

26 Листопада 2021, 14:01

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

Заступник командира батальйону патрульної поліції підозрюється у отриманні неправомірної вигоди. Службовець здійснював пропуск перевантажених фур за гроші.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру заступнику командира батальйону Управління патрульної поліції у Херсонській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України за фактом вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, правоохоронець розробив план систематичного одержання неправомірної вигоди та забезпечував безперешкодний проїзд перевантажених транспортних засобів через габаритно-ваговий комплекс на стаціонарному посту патрульної поліції, без перевірки у водіїв документації та зважування вантажу.
До своєї діяльності посадовець залучив приватного підприємця, який займався пошуком «клієнтів», безпосередньо контактував з ними та отримував грошові кошти.
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади.
Розслідування триває та здійснюється слідчими третього слідчого відділу з дислокацією у м. Херсоні ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі. Оперативний супровід – УСБУ в Херсонській області.
Нагадаємо, що в серпні цього року, правоохоронці викрили та припинили схему «збирання данини» з водіїв великогабаритних машин. Як наслідок, підприємцю, який здійснював функцію посередника оголосили про підозру. Досудове розслідування стосовно ще одного працівника патрульної поліції причетного до оборудки завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду.