На Херсонщині зафіксовані випадки захворювання на новий штам коронавірусу “Дельта+”

25 Листопада 2021, 15:29

Ілюстративний колаж: IPC-Херсон.

Випадки захворювання на штам коронавірусу “Дельта+” зафіксовані на Херсонщині. Новий різновид цієї хвороби може спричинити новий стрибок захворюваності. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич. 

“Звертаю увагу, що на території декількох регіонів України (у тому числі в нашій області) виявлено циркуляцію різновиду штаму “Дельта”, так званого “Дельта+”. За попередніми розрахунками, його частка в захворюваності серед мешканців Херсонщини складає 10-15%. Враховуючи, що всі три попередні хвилі були викликані різними штамами COVID-19, можна спрогнозувати (я дуже бажаю помилитись) другий пік цієї хвилі з початком зростання 10-15 грудня 2021 року.

Його тривалість та висоту підйому зможемо вирахувати днів за 7-8… Кількість осіб, що захворіли, та госпіталізованих напряму буде залежати від рівня вакцинації та дотримання обмежувальних заходів”, – йдеться в повідомленні.

Також, за словами Ромаскевича, на Херсонщині продовжується зниження показників захворюваності та завантаження ліжок пацієнтами з COVID-19. Показник захворюваності становить менше 450 на 100 тис. населення за останні 2 тижні (зниження майже вдвічі за останній тиждень). Прогнозна кількість інфікованих на наступний тиждень у діапазоні – 100-200 осіб на добу.

МОЗ закликає населення вакцинуватись. Будьте відповідальними та здоровими!

Адреси пунктів та центрів вакцинаціїї доступні за посиланням.