На Херсонщині селянина оштрафували за випас худоби на території заповідного степу

04 Листопада 2021, 15:27

Суддя Чаплинського районного суду визнав чоловіка винним у несанкціонованому випасі великої рогатої худоби на території заповідного степу Біосферного заповідника «Асканія-Нова». За цю провину правопорушник заплатить 153 гривні штрафу. 

Про це йдеться в судовому рішенні від 26 жовтня 2021 року. 

З протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що правопорушник 18 серпня 2021 року о 18 годині  допустив випасання дев`яти голів великої рогатої худоби у східній частині ділянки «Північний» заповідного степу Біосферного заповідника «Асканія-Нова», чим порушив ст. 64 п. а Закону України «Про природно-заповідний фонд України», п. 4.3 «Положення про Біосферний заповідник «Асканія-Нова», за що передбачена відповідальність за ст. 91 КУпАП.

У судовому засіданні підозрюваний свою провину визнав, пояснивши, що дійсно не вгледів за коровами, у скоєному щиро розкаюється”, – зазначається у рішенні суду.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що в діях підозрюваного міститься склад адміністративного правопорушення, а саме порушення правил використання територій та об`єктів природно-заповідного фонду.

Накладаючи адміністративне стягнення на порушника, суд  врахував  характер вчиненого правопорушення та дані про особу, відсутність обставин, що обтяжують відповідальність, а також відсутність даних, які б свідчили про те, що особа раніше притягалась до адміністративної відповідальності.

Суд наклав  на чоловіка  адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі сто п`ятдесят три гривні.