МОЗ запускає зручні інструменти пошуку інформації щодо вакцинації для населення

17 Листопада 2021, 11:23

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

У Міністерстві охорони здоров’я розробили інструменти швидкого пошуку інформації про вакцинацію та пункти щеплення для населення.

Про це повідомляють в ХОДА.

Якщо Ви шукаєте найближчі центри на пункти щеплення або ж бажаєте вакцинуватись певною вакциною, у МОЗ запустили одразу дві можливості пошуку такої інформації.

Тепер це можливо зробити:

– З телефона через Телеграм-бот ДП МЗУ за посиланням. Щоб скористатись цією функцією, необхідно у головному меню бота обрати пункт «Пошук вакцини від COVID-19» та за допомогою геолокації знайти найближчі пункти вакцинації. Дізнатися  також можна і кількість наявних у цьому пункті вакцин та їх вид.

– З комп’ютера через дешборди ДП МЗУ за посиланням. Тут можна знайти інформацію про залишки вакцини проти COVID-19 у кожному пункті щеплення, що діє в Україні. Дані можна фільтрувати у розрізі областей або наявності конкретної вакцини.

Для зручності користувачів ці дані також відображені в формі інтерактивної мапи. Інформація оновлюється щодня на основі звітів, які пункти щеплення подають в інформаційну систему MedData.

«Усі охочі можуть дізнатися про кількість вакцин від COVID-19 у найближчому до них пункті щеплення за допомогою чатботу ДП “Медзакупівлі” в Телеграмі. Все це можна зробити, не виходячи з дому, що дуже зручно й економить час», – зазначає міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Більше інформації про вакцинацію проти COVID-19 Ви можете дізнатись за посиланням, а також за номером телефону гарячої лінії 0 800 60 20 19.