Херсонські поліцейські вчергове затримали наркозбувачів. Цього разу в Олешках

23 Листопада 2021, 18:03

Фото: Поліція Херсонської області.

Співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю в Херсонській області спільно зі слідчими відділення поліції №2 м. Олешки за силової підтримки бійців спецпідрозділу «КОРД» під процесуального керівництва Олешківської прокуратури затримали чоловіка та жінку, які налагодили збут психотропів і канабісу на території Херсонського району.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Працівники УБН в ході оперативно-розшукових заходів встановили, що троє жителів Херсона, чоловік та двоє жінок, віком від 22 до 27 років, збувають шляхом закладок наркотичні засоби. Для своєї злочинної діяльності кожен з фігурантів орендував квартиру, де фасувалися та зберігалися наркотичні речовини. Також оперативники з’ясували, що зловмисники замовляли психотропні та наркотичні речовини через один і той самий Інтернет-сайт для подальшого збуту.
В рамках відкритих кримінальних проваджень слідчі отримали санкції на проведення обшуків місць проживання фігурантів.
Чоловік не відчиняв поліцейським двері, тому для їх відкриття бійці КОРДу застосували спеціальні засоби. Загалом в ході обшуків у фігурантів вилучили 169 доз «амфетаміну», понад 80 зіп-пакетиків із небезпечною психотропною речовиною A-PVP, 40 пакетиків з «канабісом», 100 марок «ЛСД» та 20 пігулок «екстазі». Також в якості речових доказів вилучені банківські картки, електронні ваги, пристрої для куріння канабісу, пакувальні матеріали, 23 мобільні телефони, предмет, схожий на пістолет, та гроші, отримані від злочинної діяльності.

Фото: Поліція Херсонської області.

Двоє з фігурантів, 26-річний чоловік та 22-річна дівчина, нині затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Проводиться досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Підозрюваним може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.
Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює прокуратура Херсонської області.