Голову однієї з територіальних громад Херсонщини затримано за підозрою в замовленні побиття

09 Листопада 2021, 15:37

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури викрито та затримано замовника замаху на заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, вчиненого на замовлення. За інформацією Офісу Генерального прокурора, замовник заплатив 7 тис. доларів США за каліцтво депутата однієї з селищних рад Херсонщини. 

За даними слідства, голова селищної ради на Херсонщині запропонував виконавцеві за винагороду у 7 тис. доларів США нанести тяжкі тілесні ушкодження депутату цієї ж ради та за сумісництвом керівнику фермерського господарства, з яким тривалий час перебував у неприязних стосунках.
Голова сільради розраховував, що внаслідок нанесених ушкоджень потерпілий не зможе ходити та пересуватиметься на інвалідному візку і замість господарських справ займатиметься здоров’ям. Для виконання замовлення під час зустрічей у вересні та жовтні цього року він передав виконавцю частину оплати в сумі 500 доларів США та 37 тис. гривень.
З метою захисту життя та здоров’я потерпілого, правоохоронці зімітували обстановку нападу та побиття жертви. Так, 5 листопада Одеською поліцією було повідомлено про напад на депутата та вказано на важкий стан потерпілого. 
Замовника викрили та затримали під час передачі другої частини винагороди – 2 500 доларів США та 65 тис. гривень.
За інформацією анонімних інтернет-видань, мова йде про голову Мирненської ТГ – Андрія Сучка. Потерпілим мав стати Віктор Дзяткевич, голова правління АТ “Червоний Чабан”. Зв’язатися телефоном з Андрієм Сучком нашим кореспондентам не вдалось.
На даний час вирішуються питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.