Депутати Херсонської міської ради забули відзвітувати перед виборцями

29 Листопада 2021, 14:57

27 листопада минув рівно рік, як новообрані депутати Херсонської міської ради набули повноваження. Згідно 16 статті закону “Про статус депутатів місцевих рад”, обранці мають не рідше одного разу на рік звітувати перед виборцями.  Проте цього року депутати вирішили знехтувати законом та наразі жоден з них не відзвітував.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє директор Причорноморського центру політичних досліджень Олександр Мошнягул.
“Рік минув, а в міськраді повна тиша, жодного звіту. Таке в нашому місті трапилось вперше. У всіх попередніх скликаннях в листопаді – грудні проходили звіти. Їх якість це окреме питання, але вони проходили, а на сайті міста можна було отримати необхідну інформацію.
І ще одна норма закону: міська рада визначає орієнтовні терміни проведення звітів, тобто коли, приблизно мають розпочатись, і коли завершитись. У цьому році навіть проєкту такого рішення немає.
Є згадка в новому Статуті. У статті 47 сказано, що звіти мають проводитись до 1 квітня року, що слідує за звітнім. Але ж, це не терміни проведення звітів, а лише кінцева їх дата. А найголовніше, в даній ситуації ця норма напряму протирічить закону, який має вищу силу”, – зазначає Мошнягул.
Задля того, щоб вирішити дану проблему, громадська рада звертається до міського голови з пропозицією: на наступному позачерговому засіданні міської ради 3 грудня розглянути питання про проведення звітів депутатів Херсонської міської ради в грудні 2021 року.