Адвокати знову “гальмують” розгляд справи Тетяни Кузьміч

17 Листопада 2021, 14:45

Початок судового розгляду справи херсонки Тетяни Кузьміч, що звинувачується в державній зраді, знову перенесено. Причиною відтермінування початку судового розгляду стало те, що захисники Кузьміч вкотре з’явились на засідання суду в неповному складі. 

Про це із зали суду повідомляє керівник місцевої “Самооборони” Інна Усачова. 

“Маємо  адвокатську тактику затягування розгляду справи. Сьогодні один з адвокатів обвинуваченої у державній зраді Тетяни Кузьміч Дмитро Кальонов не прийшов на засідання та не повідомив причину.

Кузьміч розповідає, що, у зв’язку із смертю в родині, він не міг бути. А без нього Кузьміч не може, щоб суд розглядав письмові докази. Інший адвокат Світлана Новіцька наголошує, що все, як каже підсудна”, – йдеться в повідомленні.

Наступне засідання, через відсутність одного з адвокатів, перенесено на 28 грудня на 14:00. Сьогодні ж суд продовжив запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, носіння браслету та обмеження на спілкування зі свідками по справі Голобородько, Діденко та Стремоусовим.

Як повідомлялось раніше, Херсонська обласна прокуратура затвердила і направила до Херсонського міського суду обвинувальний акт щодо Тетяни Кузьміч, яка очолює ГО «Російська національна громада  “Русич” та раніше викладала в Херсонській академії неперервної освіти. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ в Херсонській області під процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури.

5 жовтня 2020 року затримана у серпні за підозрою в державній зраді Тетяна Кузьмич вийшла з СІЗО Херсона під заставу в 530 тис. грн.