5 мільярдів гривень податкових платежів надійшло до місцевих бюджетів Херсонщини за поточний рік

22 Листопада 2021, 12:51

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Упродовж періоду з січня по жовтень 2021 року місцеві бюджети Херсонщини отримали 5 мільярдів гривень податкових платежів. Як зазначив керівник Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим, темп приросту до фактичних надходжень 2020 року складає майже 18%, що дорівнює 756,1 млн. гривень додаткових коштів.

Про це повідомляють у ГУ ДПС в Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Основним джерелом наповнення місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб, який стабільно забезпечує дві третини місцевих бюджетів. З початку року 3,3 млрд. гривень цього податку зараховано до місцевих бюджетів відповідних рівнів, а це на 20% більше, ніж у попередньому році. У грошовому еквіваленті додаткові надходження сягають майже 558 млн. гривень.

Також до ТОП-3 податків, що формують скарбниці місцевих громад Херсонщини, увійшли: єдиний податок, якого сплачено 727,1 млн. гривень (плюс до відповідного періоду 2020 року складає 77,6 млн. гривень), та плата за землю із надходженнями в сумі 584,8 млн. гривень, що на 42,5 млн. гривень більше торішнього показника.

Слід зазначити, що фінансове забезпечення соціально-економічних програм на місцевому рівні знаходиться у прямій залежності від розміру надходжень податкових платежів до бюджету. Відповідно, у повноті їх сплати мають бути зацікавлені не лише фахівці податкової служби області й представники влади, а й всі мешканці територіальних громад. Тому Державна податкова служба наголошує на своєчасності сплати податкових зобов’язань, що дозволить зміцнити фінансову автономію громад.

Раніше повідомлялось, що 45 тисяч громадян не сплатили податок на землю в Херсонській області.