“Віртуальний музей російської агресії” – новий проєкт від Представництва Президента України в АРК та Українського інституту національної пам’яті

20 Жовтня 2021, 12:18

Фото: Представництво Президента України в АРК.

Вчора, 19 жовтня, у Києві відбулась презентація нового проєкту — першого в Україні інтернет-порталу, присвяченого ключовим подіям та злочинам, скоєним під час окупації Російською Федерацією територій України — Криму та частини Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

Проєкт був реалізований спільно з Українським інститутом національної пам’яті.

На презентації Постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич наголосив: “Для нас важливо, щоб Кримська Платформа/Представництво Президента в АР Крим разом із партнерами реалізовували ті проєкти, які сприятимуть якнайшвидшому припиненню тимчасової окупації Криму і долали всі наслідки цієї окупації”.

Портал створювався тривалий час. І наразі є один із перших у світі та унікальних цифрових інструментів, де кожен може отримати доступ до правди про війну, а також зберегти пам’ять про неї.
Ресурс уже містить: свідчення очевидців, архівні та усноісторичні джерела, інформацію ЗМІ, рішення та резолюції міжнародних організацій. Він дозволяє дослідити перебіг подій та наслідки російської агресії в окремих містах і селах.
Також віртуальний музей містить банк фотографій, пов’язаних з подіями в Криму; архів усних історій про початок тимчасової окупації. Незабаром наповниться й окремий розділ про війну на Донбасі.

Ознайомитись з проєктом усі охочі можуть за посиланням.

Запис презентації доступний за посиланням на YouTube-канал Українського інституту національної пам’яті.

Раніше повідомлялось, що КНУ ім. Т. Г. Шевченка розробив безкоштовний онлайн-курс “Qırım: Крим – це ми”.