США надали Україні чергову партію бойового спорядження

11 Жовтня 2021, 12:43

Сполучені Штати поставили в Україну чергову партію допомоги у сфері безпеки. 

Про це повідомляють у Посольстві США. 

“Сьогодні Сполучені Штати з радістю вітали доставку Україні понад 190 000 фунтів (86 183 кг) бойового спорядження та засобів першої допомоги.

Це частина 60-мільйонної додаткової допомоги у сфері безпеки, яку Президент Байден направив Україні у серпні цього року. Допомога спрямована на вирішення проблеми з посиленою військовою присутністю Росії в Криму та вздовж кордонів України.

Вона надійшла на додаток до понад 2,5 мільярда доларів США допомоги у сфері безпеки, яку США надали на підтримку українських збройних сил з 2014 року. Ми продовжуємо допомагати Україні протистояти агресії Росії та припинити конфлікт на сході”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось раніше, співробітники Посольства США передали українським прикордонникам 100 тисяч масок, понад 16 тисяч респіраторів, 2700 захисних комбінезонів та більше 1600 захисних окулярів. Загальна вартість допомоги складає 3 мільйона гривень.

Про це повідомляють у ДПСУ.

Отримані засоби захисту будуть розподілені між підрозділами охорони кордону і лікувальними установами відомства та сприятимуть безпечнішому виконанню службових обов’язків в умовах боротьби з всесвітньою пандемією.