Рівень госпіталізації хворих на коронавірус зростає на Херсонщині. За усіма індикаторами область відповідає “помаранчевому” рівню епідемічної небезпеки

04 Жовтня 2021, 14:31

Фото: ХОДА.

Показники навантаження на  медичну систему зростають з кожним днем. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко під час селекторної онлайн-наради щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань розвитку області за участю представників структурних підрозділів ОДА, керівників районів, тергромад та міст обласного значення.

Про це інформують у ХОДА.

Лише протягом вихідних у Херсонській області виявлено 503 хворих. На жаль, зростає і смертність від COVID-19.

«За всіма індикаторами Херсонщина відповідає «помаранчевому» рівню епідемічної небезпеки. Відповідно, це питання буде розглядатися під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС. Наразі всіх закликаю уникати масових заходів, дотримуватися протиепідемічних заходів, носити маски й користуватися антисептиками», – зазначив Микола Якименко.

В. о. директора Департаменту здоров’я ОДА Галина Кучер інформує, що показник захворюваності в області становить вже 370 випадків на 100 тисяч населення.

«Викликає занепокоєння щоденне збільшення завантаженості ліжок з киснем, що на сьогодні становить 64%. Велика кількість хворих у важкому стані, які підключені до апарату штучної вентиляції легень – 31 особа. Звертаю увагу на необхідність вакцинації, а також на важливість вчасного виявлення хвороби та відстеження контактних осіб», – наголосила Галина Кучер.

У МОЗ закликають не нехтувати карантинними нормами та вакцинуватись.

Детальну інформацію про COVID-19 в Херсонській області можна дізнатись за посиланням.

Адреси центрів та пунктів вакцинації – також за посиланням.