Понад 50 тисяч нарковмісних рослин було знищено на Херсонщині у рамках програми “Мак-2021”

06 Жовтня 2021, 14:09

Фото: Поліція Херсонської області.

У ході профілактичної операції «Мак-2021» поліцейськими було знищено понад 50 тисяч нарковмісних рослин на території Херсонської області.

На території Херсонської області завершилися оперативно-профілактичні заходи «Мак-2021», які тривали з 21 травня і до кінця вересня. Їньою головною метою була ліквідація незаконних посівів рослин снотворного маку та конопель, недопущення витоку на «чорний» ринок наркотичних засобів, виготовлених з наркосировини рослинного походження.
У заходах були задіяні всі підрозділи, підпорядковані обласному главку поліції.
За словами начальника управління карного розшуку обласного главку поліції Дениса Каримова, загалом, у результаті обстеження понад 1000 присадибних ділянок та сільськогосподарських підприємств правоохоронці виявили:
 – 113 незаконних посівів та ліквідували понад 50 000 кущів конопель і маку;
 – за фактами незаконного посіву або вирощування нарковмісних рослин розпочато 67 кримінальних проваджень.
Для виявлення незаконних посівів, які зловмисники намагалися приховати у важкодоступних місцях (плавнях) або серед інших сільгоспкультур (соняшника і кукурудзи), поліцейські використовували потужності аеророздвідки. Було здійснено:
 – 126 обльотів територій, завдяки цьому вдалося виявити 19 незаконних посівів конопель та снодійного маку.
Всього за час операції поліцейські зареєстрували 297 кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. Із них 136 особам вже повідомлено про підозру.

Раніше повідомлялось, що у Каховці було затримано наркодилера, чоловікові може загрожувати 8 роуів позбавлення волі.