Поліція Херсонщини встановила особу водія, котрий смертельно травмував військовослужбовця

05 Жовтня 2021, 16:23

Фото: Поліція Херсонської області.

Співробітники Поліції Херсонської області встановили водія, який днями здійснив наїзд на велосипедиста на автодорозі “Гола Пристань – Скадовськ”.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомлялось раніше, дорожньо-транспортна пригода сталася в ніч із понеділка 27 вересня на вівторок 28 вересня. Тоді на автодорозі «Гола Пристань – Скадовськ» невстановленою вантажівкою був смертельно травмований 21-річний велосипедист, який на цей час проходив службу в Збройних Силах України за контрактом.

За фактом ДТП було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Тобто порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті чого настала смерть потерпілого.
Як повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту обласного главку поліції Дмитро Думанський, за дорученням слідчого оперативники місцевого відділення поліції провели ряд слідчо-розшукових заходів і встановили, що в одному з населених пунктів Скадовського району наразі ведуться дорожні роботи й до ДТП може бути причетний водій одного з вантажних автомобілів, задіяних у проведенні ремонту.

Фото: Поліція Херсонської області.

Також інформація про розшук водія та транспортного засобу була широко поширена в електронних засобах масової інформації та соціальних мережах. І водій сам з’явився в поліцію та зізнався в причетності до ДТП. Кермувальником виявився 37-річний житель обласного центру. Чоловік пояснив, що повертався на вантажному автомобілі DAF по закінченні робочої зміни в Херсон і в темряві не помітив велосипедиста, який рухався в його смузі руху без світловідбивальних елементів, а місце автопригоди покинув тому що злякався. Також водій видав поліцейським пошкоджену від удару решітку радіатора, яку по приїзду в місто одразу замінив на нову.
Наразі проводяться необхідні експертизи, автомобіль вилучений та знаходиться на поліцейському майданчику для тимчасового зберігання транспортних засобів, триває досудове розслідування.