“Мандрівний Хакатон” відвідає Херсонщину. Дві команди-переможниці проєкту «Відкривай Україну» завітають наприкінці жовтня

12 Жовтня 2021, 10:04

Інфографіка: проєкт "Відкривай Україну"

Переможці Всеукраїнського проєкту неформальної освіти «Відкривай Україну» завітають на Херсонщину. Мета проєкту – об’єднати активну молодь навколо проєктної діяльності для розвитку міст та громад в контексті двох ключових тем – покращення екологічної ситуації в містах та «культурна діджиталізація».

Про це повідомляє ХОДА.

Цього року протягом жовтня-листопада дві команди-переможниці проєкту «Відкривай Україну» попередніх років разом зі своїми менторами та організаційною командою проєкту вирушать в освітню мандрівку містами України. Разом з іншими учасниками проєкту, а також молодіжними організаціями вони будуть ділитися історіями успіху власних проєктів та планувати подальше спільну проєктну діяльність.

Цьогоріч Мандрівний Хакатон відвідає 4 міста:

  • 25-26 жовтня – Харків
  • 27-28 жовтня – Кропивницький
  • 28-29 жовтня – Херсон
  • 1-2 листопада – Львів

Таким чином команди-переможниці отримають нові ідеї та інсайти для доопрацювання власних проєктів, а місцеві громади отримують чудовий майданчик для обміну досвідом, нетворкінгу та розробки актуальних проєктів для власних міст.

«Відкривай Україну»проходить за підтримки Міністерства молоді та спорту України і навчає підлітків втілювати свої ідеї та задуми, і змінювати цим свої школи, міста та всю Україну. Проєкт намагається поставити питання суспільства та громад вголос, а шукати відповіді беруться команди підлітків 7-11 класів, які організовуються навколо тих проблем, які впадають їм в очі.

Підлітки збираються командою, обирають собі вчителя в школі, який стає їх ментором, обирають капітана серед учасників та навчаються, самоорганізовуються. Під час проєкту учасники проходять трансформаційні етапи командного розвитку. Як результат, роблять дуже потужні проєкти: застосунки, фестивалі, арт-інсталяції та цілі рекреаційні парки. Цього року школярі знову обрали важливі теми для своїх проєктів.

Географія проєкту охоплює всю Україну — учасниками можуть стати і школярі великих міст, і маленьких сіл.

Для участі у конкурсі реєструйтеся за посиланням.

Раніше повідомлялось, що Вікіпедія оголошує конкурс статей про культурну спадщину України.