КПВВ “Чаплинка” на адмінмежі з ТОТ АРК припиняє своє функціонування

11 Жовтня 2021, 12:19

З 19 жовтня КПВВ “Чаплинка” на адмінмежі з тимчасово окупованою територією АРК остаточно припиинить своє існування. Раніше контрольно-пропускний пункт довгий час було зачинено на реконструкцію.

Про це йдеться в розпорядженні Заступника Голови ХОДА Андрія Шибаєва.

“Припинити функціонування контрольного пункту в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї “Чаплинка” з 19 жовтня 2021″, – йдеться в розпорядженні №792.

Дане розпорядження було прийнято за пропозицією адміністрації Державної прикордонної служби України та погоджено з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

КПВВ “Чаплинка” не функціонувало з липня поточного року. Ремонтні роботи на цьому пункті пропуску мали тривати до 15 вересня.

Питання щодо доцільності фукціонування “Чаплинки” існувало вже кілька років, адже до закриття цей КПВВ за добу перетинало у середньому 8-10 осіб та 1-2 транспортних засоби, що суттєво не впливало  на загальний пасажиропотік.

Крім того, за повідомленням  Уповноваженої  з дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Ірини Верігіної, облаштування цього КПВВ не повною мірою відповідає потребам щодо забезпечення прав і свобод як громадян, так і особового складу прикордонної та митної служб.

Під час моніторингу  “Чаплинки” в липні було встановлено, що на території КПВВ незадовільний стан дорожнього покриття пішохідної смуги, вода, якою користуються у пункті пропуску, не має сертифікату якості, відсутні навіси для проведення контролів транспортних засобів. Також відсутні санітарно-гігієнічні кімнати для осіб з інвалідністю та інших маломобільних громадян, відсутня кімната матері та дитини.