ДСНС України розгортають мобільний шпиталь на Херсонщині

26 Жовтня 2021, 10:46

Фото: ДСНС.

На Херсонщині розпочалось розгортання мобільного шпиталю Державної служби з надзвичайних ситуацій для прийому пацієнтів, хворих на COVID19.

Про це повідомляють в ДСНС України.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації.

25 жовтня на Херсонщину вирушила колона техніки рятувальників, яка доправляє Мобільний шпиталь ДСНС України до однієї з лікарень міста Каховка. З самого ранку понеділка майно та обладнання госпіталю п’ятьма вантажівками доправляється на спеціально підготовлений майданчик Каховської центральної міської лікарні ім. родини Панкеєвих, де будуть забезпечені усі заходи для сталого функціонування цього багатоцільового пересувного стаціонару.

Шпиталь складається з 35 наметів та модулів, 24 з яких – палати для пацієнтів та блок інтенсивної терапії. Заклад автономний, забезпечений електрогенераторами, тепловими гарматами та баштами освітлення.

Загалом, розгортання шпиталю дозволить посилити потужності лікарні на 120 ліжко-місць для хворих на Covid19.

Також на місці організовано роботу Штабу та налагоджено взаємодію з місцевими органами влади та медичною службою області.

Раніше повідомлялось, що МОЗ у партнерстві з UNICEF надасть Україні обладнання вартістю 2,8 млн. доларів для ефективного зберігання вакцин від COVID19.