Більше 95% херсонських прикордонників вакцинувались від COVID19

20 Жовтня 2021, 12:48

Ілюстрація: IPC-Херсон.

В Херсонському прикордонному загоні продовжується активна вакцинація персоналу проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та вже більше 95% працівників вакциновано.

Про це повідомляє Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби України.

Від початку розповсюдження недуги та перших обмежувальних заходів з протидії епідемії прикордонники активно застосовують усі методи захисту персоналу, які використовуються для боротьби з COVID-19: засоби індивідуального захисту, дезінфекцію приміщень, температурний скринінг, контроль за персоналом, який контактував з хворими на COVID-19.
Наразі процес вакцинації триває в усіх органах Держприкордонслужби. Щеплення проводять бригади медиків Міністерства охорони здоров’я. Загалом з початку вакцинації 95,3% особового складу Херсонського прикордонного загону отримали одну дозу вакцини, 77,7% персоналу пройшли ревакцинацію.
Прикордонники, які отримали одну чи дві дози обраної вакцини, мають можливість отримати сертифікати вакцинації відповідного зразка.
Щоденно охоронці кордону контактують з десятками тисяч осіб, які перетинають адмінмежу, тож військовослужбовці мають бути надійно захищені від небезпечної недуги.
Вакцинація допомагає уникати летальних наслідків хвороби, а прикордонники, яких під час несення служби може уразити COVID-19, переносять хворобу у легкій формі та швидко повертаються на службу.

Раніше повідомлялось, що КПВВ “Чаплинка” на адмінмежі з ТОТ АРК припиняє своє функціонування.