14-річному жителю Великої Олександрівки може загрожувати довічне ув’язнення за умисне вбивство

12 Жовтня 2021, 15:46

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Вчора, 11 жовтня, в Херсоні відбулося судове засідання з обрання запобіжного заходу 14-річному жителю смт. Велика Олександрівка. Хлопець підозрюється у скоєнні особливо тяжкого злочину – умисному вбивстві, скоєному з особливою жорстокістю.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

За підпал підлітком свого 41-річного односельця слідчі обласного главку поліції клопотали перед судом про обрання правопорушнику запобіжного заходу в виді безальтернативного арешту. Слідчий суддя підтримав клопотання правоохоронців та відправив підозрюваного під варту строком на 60 діб. Досудове розслідування кримінального провадження триває.

Як повідомлялось раніше, ввечері 8 жовтня в поліцію надійшло повідомлення про виявлення на одній із вулиць смт. Велика Олександрівка обгорілого тіла 41-річного місцевого мешканця. У ході слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили, що на чоловікові невідомим зловмисником був підпалений одяг.

Під підозру в скоєнні злочину потрапив 14-річний житель селища. Він був затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Подія була кваліфікована за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 4 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство».

Cуддя пiдтpимaв клoпoтaння пoлiцeйcькиx cлiдчиx пpo oбpaння пpaвoпopушнику зaпoбiжнoгo зaxoду у виглядi бeзaльтepнaтивнoгo apeшту i вiдпpaвив пiдoзpювaнoгo пiд вapту cтpoкoм нa 60 дiб.

Мoтиви вчинку xлoпця наразі вcтaнoвлюютьcя.

В Україні громадянин, який дocяг 14-piчнoгo вiку, вжe мoжe бути пpитягнутий дo кpимiнaльнoї вiдпoвiдaльнocтi зa скоєння тяжкого злочину, тож, згідно санкції вищезазначеної статті, зловмисникові може загрожувати покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічного позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що на Херсонщині чоловік “удосконалив” пістолет під стрільбу бойовими набоями.