Зеленський планує провести в Україні зимову Олімпіаду

13 Вересня 2021, 11:17

Президент України Володимир Зеленський провів у Києві зустріч з президентом  Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом. Під час зустрічі Зеленський висловив бажання провести в Україні зимову Олімпіаду.

Про це повідомляє Офіс президента України.

“Глава держави поінформував президента МОК про те, що Україна має намір стати господарем зимових Олімпійських ігор, і тому вступить у фазу діалогу з Міжнародним олімпійським комітетом та якнайшвидше направить делегацію до штаб-квартири МОК у Лозанні.

Томас Бах привітав цю ініціативу, «враховуючи чудові спортивні традиції України, а також побачивши надзвичайно вражаючу презентацію сучасної спортивної інфраструктури країни».

Україна завжди була опорою олімпійського руху, і президент МОК привітав довгострокову спортивну стратегію нашої держави щодо залучення населення та отримання користі від цінностей спорту”, – йдеться в повідомленні.

Фото: Liga.Net.

Треба зазначити, що наступна Зимова Олімпіада стартує у 2022 році у столиці Китаю – Пекіні. Потім Олімпійські ігри відбудуться вже у 2026 році, та тут також країна-хазяїн вже визначена – це Італія. Тож Україна може претендувати мінімум на Олімпійські ігри 2030 року. Хоча наразі обговорюється можливість переносу Ігор з Китаю через ситуацію з порушенням прав людини у цій країні, та навряд України зможе підготуватись до такого дійства за півроку, адже стартувати Олімпіада має вже 4 лютого 2022. 

Також цікаво, що для Китаю зимова Олімпіада коштуватиме більше 40 мільярдів доларів США.