Упродовж вихідних адмінмежу з ТОТ АР Крим перетнули понад 8000 осіб

06 Вересня 2021, 11:53

Протягом минулих вихідних, 04-05 вересня 2021 року, на КПВВ «Каланчак» та «Чонгар» прикордонники Херсонського загону в обох напрямках оформили 8299 осіб та 536 транспортних засобів.

П’ятьом громадянам України та одному іноземцю прикордонники змушені були відмовити у пропуску, через відсутній дозвільний документ, несправні паспортні документи та відсутність належно оформлених документів для виїзду дітей.
До адміністративної відповідальності за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї військовослужбовці притягнули 6 осіб, які незаконно потрапили в Україну через закриті пункти пропуску.
Також на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» прикордонникам намагалися дати неправомірну винагороду, від якої військовослужбовці відмовилися та негайно повідомили співробітників Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».
Нагадуємо, що роботу КПВВ «Чаплинка» тимчасово припинено за рішенням Голови Херсонської ОДА, а КПВВ «Каланчак» та «Чонгар» працюють у штатному режимі.