За пікет у Москві на підтримку кримських татар жінці присудили 16 діб арешту

09 Вересня 2021, 12:14

Пікетувальниці, що виступила на підтримку кримських татар в Москві біля будівлі адміністрації президента, дали 16 діб арешту. Дві доби до винесення рішення вона провела у відділку поліції.

Про це повідомляє в соцмережі група “Кримська солідарність”. 

Анна Кретова, що вийшла 6 вересня на пікет в Москві після нових затримань кримських татар в Сімферополі, була заарештована Тверським районним судом на 16 діб за частиною 8 статті 20.2 КоАП РФ (повторне порушення пікетування). Про це повідомив активіст Костянтин Котов.

Кретова встала біля будівлі адміністрації президента з плакатом: «Зараз не 1937-й і не 1944-й, ви забули? Не можна переслідувати весь народ!!! Кримські татари не терористи!» Незабаром її затримали.

Раніше за дівчину на пікеті з плакатами на підтримку переслідуваних кримських татар стояли брати Микола і Олександр Рекубратські, вони теж були затримані і відвезені в ОВД «Китай-місто». Чоловікам була інкримінована частина 2 статті 20.2 ( «Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування»), але їх відпустили з відділку поліції. 

На Анну Кретову був заведений протокол за частиною 8 статті 20.2 КоАП РФ («Повторне вчинення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування»). Сьогодні ввечері фігурант «Списку Магнітського», суддя Олексій Криворучко, у Тверському районному судді ухвалив заарештувати дівчину на 16 діб. Дві доби до винесення рішення Кретова провела у відділку поліції. 

3 та 4 вересня в Криму затримали Ельдара Одаманова, Асана і Азіза Ахтемова, Шевкету Усеінова і Нарімана Джелялова за підозрою в підриві газопроводу в селі Перевальному. Більше доби про них нічого не було відомо. Десятки людей, в числі яких родичі, журналісти і адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з вимогою дати інформацію про затриманих.