В зоні ООС загинув мешканець Херсонщини, у якого за день до цього закінчився контракт

14 Вересня 2021, 10:43

У неділю під час артилерійського обстрілу російськими окупантами на західній околиці села Кримське на Луганщині загинув 34-річний Валентин Чепурний. Його смерть не вказали у жодному звіті Збройних сил України, адже напередодні, 11 вересня, у нього закінчився контракт. Тож на момент смерті він вважався цивільним.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив журналіст Олег Батурін. 

“У соцмережах повідомили, що він є уродженцем Високопілля Бериславського району. Цю інформацію мені підтвердила голова Високопільської громади Ганна Шостак-Кучмяк.
“Так, він родом з нашого селища. Чекаємо, сьогодні його тіло мають привезти. 15 вересня відбудуться похорони. З родини у Валентина Чепурного була лише мама. Він був у неї єдиний син,” – розповіла голова Високопільської громади.
За словами товаришів загиблого, Валентин служив у Збройних силах України ледь не з першого року російської агресії проти нашої країни. 12 вересня він заїхав у підрозділ попрощатися з побратимами, і в цю мить почався артилерійський обстріл. За словами журналістки “ТСН” Наталії Нагорної, Чепурний разом із товаришами кинувся в укриття.
“Їх бігло четверо. Перші троє встигли проскочити, хоча осколками їм посікло ноги. А Валентин прийняв на себе убивчий удар осколків від міни 120 калібру, що впала зовсім поруч. Медики спробували його евакуювати, але було вже пізно,” – повідомила журналістка.
Поки невідомо, чи отримає родина полеглого компенсацію від держави”,- йдеться в повідомленні. 
Лише за вихідні дні 11 і 12 вересня на російсько-українській війні, попри оголошене президентом України Володимиром Зеленським перемир’я, загинули 3 українських військових. І 13, за останніми даними, отримали поранення.