В Чаплинці жінка намагалась привласнити кошти, що збирались на лікування хворої дитини

07 Вересня 2021, 13:10

 38-річна громадянка намагалась витратити зібрані для лікування хворої дитини кошти на власні потреби. Наразі поліцейські проводять необхідну перевірку з визначення правової кваліфікації дій правопорушниці щодо збору коштів.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

У чергову частину відділення поліції з обслуговування території Чаплинської територіальної громади звернувся волонтер однієї з благодійних організацій. З собою чоловік привів жінку, яка тримала в руках коробку для збору пожертв на лікування хворої дівчини.

Як повідомив керівник місцевого відділення поліції Ян Луков, один з волонтерів розповів, що біля магазину селища Чаплинка  помітив невідому жінку з коробкою для збору грошей на лікування хворої дівчинки. Однак, на коробці були зазначені несправжні реквізити для надання пожертв шляхом переказу грошей. Тому чоловік запідозрив, що жінка шахрайка та привів її в поліцію. Будь-яких документів, що посвідчують особу в жінки, не було. За інформаційними базами поліцейські встановили, що шахрайці 38 років і вона мешкає в Херсоні.

Жінка зізналася, що приїхала в Чаплинку на автобусі та під прикриттям листівки про збір коштів для хворої дівчинки, збирала гроші для себе, адже сама має проблеми із здоров’ям. Загалом за кілька годин селяни пожертвували аферистці близько 1300 гривень. В присутності поліцейських правопорушниця у приміщенні банку перерахувала ці гроші на дійсний рахунок із збору коштів на лікування дівчинк.

Згідно із щорічним Всесвітнім рейтингом благодійності, у 2021 році Україна увійшла до першої двадцятки країн, хоча ще у 2019 році посідала в списку 101 місце. При цьому кількість благодійних організацій в країні зростає (за даними Держслужби статистики, на початку 2019 року їх було зареєстровано 18890), але менше половини з них (а саме 6649) звітують про свою діяльність перед Державною фіскальною службою.

Чим займаються інші фонди та чи допомагають вони людям насправді – невідомо.