USAID надало Україні радіопередавачі для розміщення на адмінмежі з ТОТ АР Крим

11 Вересня 2021, 11:49

USAID надало Україні цифрові телепередавачі, які встановлено у Херсонській області, а також вздовж лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляють в USAID Україна. 

Завдяки цьому обладнанню, національні мовники нині здатні запропонувати український новинний та інший телевізійний контент ще 2,5 млн. глядачів, які раніше могли отримували телесигнал лише з російських джерел.

Це також сприяє єднанню громад у зоні конфлікту з іншими регіонами України, засвідчує реальні переваги від впровадження реформ та забезпечує поширення матеріалів, що протидіють зловмисному інформаційному впливу.

Моніторинг ситуації з якістю FM-мовлення в цьому регіоні Кримська правозахисна група провела на початку лютого 2021 року. Проблеми з блокуванням українського FM радіосигналу російськими станціями існують у всіх 19 населених пунктах півдня Херсонської області, в яких побували представники КПГ. 

Зокрема, російське радіо можна почути в населених пунктах: Щасливцеве, Генічеська гірка, Генічеськ, Чонгар, Миколаївка, Новоолексіївка, Маячка, Новотроїцьке, Громівка, Новомиколаївка, Строганівка, Григорівка, Чаплинка, Мирне, Каланчак, Олександрівка, Хорли, Роздольне, Скадовськ.

Також проблему блокування українських частот монітори зафіксували на підконтрольній території України поряд з КПВВ “Чаплинка” і КПВВ “Чонгар”.