Стрімке підвищення рівня захворюваності на Херсонщині повязане з нехтуванням карантинними нормами – ХОДА

30 Вересня 2021, 18:11

Про це під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, яку провів заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко, розповів головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич.

Про це повідомляють в ХОДА.

Тільки за вчорашній день в області зафіксовано 429 нових випадків захворювання на COVID-19. Також зросла кількість кількість госпіталізації, тяжкого перебігу хвороби та летальних випадків.

На переконання Юрія Ромаскевича, серед основних причин такої ситуації, – низький рівень вакцинації та нехтування карантинними обмеженнями населенням.

З огляду на складну епідеміологічну ситуацію з COVID-19, комісією прийнято рішення посилити роботу COVID-патрулів, а також наростити темпи вакцинальної кампанії. Також ДУ “Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” доручено забезпечити обстеження осіб, які мали контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19.

Окрім цього, ухвалено такі рекомендації:

  • керівникам підприємств за можливості перевести працівників на дистанційну форму роботи;

  • представникам місцевої влади та організатором масових заходів скасувати проведення масових заходів у замкнутих приміщеннях;

  • керівникам закладів громадського харчування проводити масові святкові заходи лише за умови, якщо всі учасники пройшли курс вакцинації від COVID-19 та мають відповідний документ, що посвідчує це.

Ці рекомендації діятимуть до тих пір, допоки Херсонщину не віднесуть до “зеленого” рівня епідбезпеки. 

Хочете, аби це було якомога швидше? Зараз ситуація залежить від кожного жителя Херсонщини! Потрібно вакцинуватися від COVID-19 та неухильно дотримуватися протиепідеміологічних заходів.

Вакцинуйтеся! Це безпечно та ефективно. Переглянути адреси та графік роботи пунктів вакцинації можете тут.