Сільпром в Геройському продадуть з аукціону

23 Вересня 2021, 10:52

Фонд державного майна України  в  Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі анонсував проведення аукціону з продажу єдиного майнового комплексу ДП «Геройське дослідно-промислове підприємство» у жовтні 2021 року.

Підприємство  має високу інвестиційну привабливість. Виробничі потужності об’єкту – це гідротехнічні споруди (підготовчі та садкові басейни, канави, шлюзи тощо) на ланцюзі озер, заповнених морською водою.
Державне підприємство, основним видом діяльності якого є видобуток солі кухонної харчової осадочної, отриманої шляхом випарювання з морської води Чорного моря у відкрити осадових басейнах. Підприємство розташоване на березі Дніпровського лиману, на відстані 70 км від районного центру – м. Гола Пристань.
Середньооблікова чисельність працівників станом на 30.06.2021 складає 17 осіб.
Обсяг реалізації продукції (робіт, послуг) за період 01.01.2018 – 30.06.2021 – 10503,1 тис. грн.
Умови продажу:
▪ збереження основного виду діяльності підприємства, а саме: 08.93 Добування солі;
▪ протягом 6 місяців поновлення сертифікату відповідності для проведеннявиготовлення продукції;
▪ протягом 6 місяців отримання документів дозвільного характеру для здійсненнягосподарської діяльності з метою виключення ризиків еколого – правового характеру;
▪ погашення протягом 6 місяців заборгованості державного підприємства «Геройськедослідно-промислове підприємство» із заробітної плати, перед бюджетом,простроченоїкредиторської заборгованості у разі їх наявності на дату переходу допокупця права власності;
▪ недопущення звільнення працівників підприємства з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу (за винятком вчинення працівником дій, за які передбачено звільнення на підставі пунктів 3, 4, 7 і 8 частини першої статті 40 та статті 41 Кодексу законів про працю України) протягом 6 місяців;
▪ фінансування охорони праці відповідно до вимог статті 19 Закону України «Про охорону праці»;
▪ відшкодувати протягом 10 календарних днів після переходу права власності на об’єкт приватизації до покупця витрати Регіонального відділення Фонду державного майна в Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на проведення екологічного аудиту державного підприємства «Геройське досліднопромислове підприємство» у сумі 20 000, 00 грн (двадцять тисяч гривень 00 копійок).
▪ Строк виконання зобов’язань покупця щодо умов, які не мають визначеного періоду їх виконання, не менше п’яти років з дня переходу права власності на Об’єкт приватизації.
Стартова ціна підприємства становить  6 130 331 грн.