Регіони України готові до початку опалювального сезону на 80%

06 Вересня 2021, 10:34

Станом на початок вересня регіони технічно готові до старту опалювального сезону на майже 80%. Йдеться про стан підготовки будівель, об’єктів водопостачання та водопровідно-каналізаційного господарства. Про це стало відомо під час наради з головами ОДА та мерами міст під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Про це повідомляють в Міністерстві розвитку громад та територій. 

«Динаміка відповідає рекомендованим показникам та графікам підготовки. У Мінрегіоні постійно проводиться моніторинг готовності та здійснюються візити безпосередньо в регіони. Вчасний старт опалювального сезону — одне з найважливіших завдань, яке наразі має держава», — зазначив Олексій Чернишов.

Водночас спільні наради Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова з представниками органів місцевого самоврядування та керівниками ТКЕ продовжуються. Цього тижня діалог відбувся з Полтавською, Рівненською, Сумською, Кіровоградською, Дніпропетровською, Миколаївською, Київською, Чернігівською та Житомирською областями. Йшлося про технічну готовність об’єктів і підприємств з теплопостачання до старту сезону та фінансові аспекти діяльності.

«Хочу наголосити на принциповій задачі для нас усіх — тарифи для населення підвищуватися не мають. Зі свого боку, держава готова підтримувати органи місцевого самоврядування й підприємства ТКЕ. Зокрема, триває робота над Законом 1639 щодо компенсації різниці в тарифах. Ми регулярно проводимо наради з представниками регіонів, АМУ та НАК «Нафтогаз України», діалог продовжується» — підкреслив під час зустріч із регіонами Олексій Чернишов.

Зауважимо, що повноваження із встановлення тарифів на тепло у новому опалювальному сезоні надано органам місцевого самоврядування.