Підприємця з Білозерки судитимуть за привласнення коштів на ремонті музичної школи в Бехтерах

16 Вересня 2021, 11:24

Голопристанським відділом Скадовської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно підприємця за фактом службового підроблення та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України).

Про це повідомляюють в Херсонській обласній прокуратурі.
Слідством установлено, що обвинувачений після виконання капітального ремонту покрівлі Бехтерської дитячої музичної школи вніс до офіційних документів недостовірні відомості щодо обсягів і вартості виконаних робіт. Унаслідок таких дій підприємець привласнив понад 35 тис. грн, чим заподіяв збитки місцевому бюджету.
У ході досудового розслідування прокуратурою пред’явлений позов про відшкодування завданих кримінальним правопорушенням збитків.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ВП №1 Скадовського РВП ГУНП в Херсонській області.
За вчинені злочини чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.
Згідно з інформацією на Прозоро, мова йде про ФОП Савченко Д. А., з яким було укладено угоду на загальну суму 253 795 грн.
ФОП зареєсстровано в смт. Білозерка Херсонської області та за останні роки його визнали переможцем  у 37 тендерах на загальну суму більше 11 мільйонів гривень.