Останні арешти в Криму відзначились особливою жорстокістю – “Кримська солідарність”

27 Вересня 2021, 13:30

Координатор громадського руху “Кримська солідарність” Сервера Чолакчік повідомив, що останні арешти кримських татар в тимчасово окупованому Криму відзначались особливою жорстокістю з боку правоохоронних органів країни-окупанта. 


Про це повідомляє “Кримська солідарність” на своїй сторінці у Фейсбук. 

«Не встигло кримське співтовариство прийти до тями після серпневих обшуків і арештів, усвідомити і осмислити, що чергові наші співвітчизники без провини винні і кинуті за грати, як з новою силою репресивна машина в особі правоохоронних органів, ФСБ, МВС, поліції та судів ламає долі безвинних людей.

Ми бачили вже багато абсурдних звинувачень на адресу наших співвітчизників за майже 8 років: це і “розповсюдження екстремістських матеріалів”, “тероризм”, “заклики до порушення територіальної цілісності”, “організація масових заворушень”, “вимагання”, “диверсії”. Але останні арешти відзначилися особливою жорстокістю: протягом довгого часу про долю викрадених серед ночі наших співвітчизників нічого не було відомо.

Це змусило десятки небайдужих людей шукати їх по всіх інстанціях, щоб отримати хоч якусь інформацію. В результаті понад сорок осіб були затримані і доставлені в різні відділи поліції міста Сімферополя для складання адміністративних протоколів.

Як стало відомо пізніше, після відвідин викрадених співвітчизників незалежними адвокатами, вони піддавалися фізичним тортурам і психологічному тиску”, – повідомив Сервер Чолакчік.

Нагадаємо, що пікетувальниці, яка виступила на підтримку кримських татар в Москві біля будівлі адміністрації президента, дали 16 діб арешту. Дві доби до винесення рішення вона провела у відділку поліції.

Анна Кретова, що вийшла 6 вересня на пікет в Москві після нових затримань кримських татар в Сімферополі, була заарештована Тверським районним судом на 16 діб за частиною 8 статті 20.2 КоАП РФ (повторне порушення пікетування). Про це повідомив активіст Костянтин Котов.

Кретова встала біля будівлі адміністрації президента з плакатом: «Зараз не 1937-й і не 1944-й, ви забули? Не можна переслідувати весь народ!!! Кримські татари не терористи!» Незабаром її затримали.