Нацполіція підбила підсумки курортного сезону на Херсонщині

11 Вересня 2021, 11:10

В Херсонській Нацполіції відзвітували щодо своєї діяльності під час курортного сезону в нашій області. На узбережжях Азовського та Чорного морів Херсонщини для безпеки відпочивальників цілодобово працювали чотири поліцейські станції, куди туристи і місцеві жителі регулярно зверталися по допомогу. Щодня там на службу заступали близько 200 правоохоронців.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Відколи поліцейські посилено охороняли публічну безпеку та порядок у курортних районах області, тут виявлено та припинено понад 1640 адміністративних правопорушень. Найбільше з них – це порушення правил карантину, порушення правил благоустрою та торгівля з рук у невстановленому місці.

Як показав досвід минулих років, найдієвішим методом недопущення злочинів є ефективна та постійна профілактика. Тож така робота під час літнього оздоровчого сезону виявилася вельми ефективною. За час курортного сезону поліція відкрила 360 кримінальних проваджень, що майже на чверть менше показника минулого року. Правоохоронці активно працювали над профілактикою крадіжок майна громадян, тож завдяки проведеній роботі цього року зафіксовано менше крадіжок майна відпочивальників (195 порівняно з 258 минулого року).

У липні та серпні поліція забезпечила безпеку майже 50 тисяч учасників і гостей двох масштабних фестивалів: «Купальські зорі» у Голій Пристані та «Чорноморські ігри» у Скадовську.

Увага поліцейських також була спрямована безпеку учасників дорожнього руху. Правоохоронці виявили 267 нетверезих водіїв, найбільше – у Генічеському районі, внаслідок аварій травмувалися понад 100 громадян.

За безпекою відпочивальників на водоймах стежили працівники сектору поліцейської діяльності на воді, які патрулювали акваторії курортних районів на службових катерах. Саме вони неодноразово рятували дітей та дорослих, які порушували правила відпочинку на воді. Всього за час курортного сезону поліцейські врятували життя 13 дітям та 15 дорослим.

За інформацією ДСНС станом на кінець липня в Україні купання в водоймах забрало життя 836 осіб. Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є купання в не обладнаних для цього місцях, купання в нетверезому стані та самостійне відвідування водойм дітьми.