На Херсонщині зареєстрували кандидата-“двійника” на виборах у 184-му окрузі

29 Вересня 2021, 10:27

Працівники відділу захисту інтересів суспільства і держави Головного управління Національної поліції в Херсонській області отримали інформацію щодо можливого факту перешкоджання здійсненню виборчого права, а саме балотуватися на рівних засадах одному із кандидатів у народні депутати до Верховної ради України.

Про це повідомляють в Нацполіції.

Під час перевірки отриманої інформації поліцейські встановили, що 27 вересня до Центральної виборчої комісії звернувся мешканець Кіровоградської області з проханням зареєструвати його кандидатом у народні депутати України по 184-му окрузі з аналогічним прізвищем та ім’ям вже зареєстрованого раніше кандидата.

Виходячи з цього, у правоохоронців є підстави вважати, що кандидата з іншоі області використовують зацікавлені особи в якості кандидата-«двійника», щоб вплинути на остаточні результати голосування.

Прізвище “двійника” у Нацполіції не повідомляють.

За даним фактом слідчими обласного главку поліції розпочате кримінальне провадження за ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу України (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача). Досудове розслідування триває.