На Херсонщині від коронавірусу вакцинувався 251 мешканець ТОТ АР Крим

23 Вересня 2021, 18:50

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

На території Херсонської області вакцину від COVID-19 отримав 251 мешканець тимчасово окупованого півострова. З них 101 особа отримала вже обидві дози вакцини.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Представниця Уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя Ірина Верігіна.

“У Херсонській області створено пункти щеплення, де жителі з тимчасово окупованого Криму зможуть вакцинуватися та отримати міжнародний сертифікат, навіть без декларації із сімейним лікарем. Загалом у Херсонській області було вакциновано 251 особа з Криму, з них 101 – отримала дві дози вакцини.

Наразі жителям півострова надають можливість вакцинуватися будь-якою сертифікованою вакциною”, – повідомляє Верігіна.

Ірина Верігіна на зустрічі з заступником Голови ХОДА

 

Також Представниця Уповноваженого з дотримання прав людини зазначає, що для збільшення кількості кримчан, що вакцинуються на території Херсонської області необхідно провести агітаційну кампанію на КПВВ поблизу адмінмежі з ТОТ АРК.

“Жителі тимчасово окупованого Криму повинні користуватися всіма правами та можливостями з отримання медичної допомоги, а для цього їх потрібно поінформувати про можливість отримати щеплення від коронавірусної хвороби за наявності документів, що підтверджують особу в будь-яких пунктах щеплення на підконтрольній Уряду території або у Центрах вакцинації населення від COVID-19.

Тому необхідно постійно проводити потужну інформаційну кампанію. Крім цього, через збільшення кількості випадків захворюваності на коронавірус, є необхідність продовжити роботу пунктів експрес-тестування на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак”, – зазначає Верігіна.

8 липня два мешканці ТОТ АРК першими  отримали  дозу вакцини від COVID-19 в амбулаторії м. Генічеськ. Щеплення від коронавірусу для кримчан, як і для інших жителів України є безкоштовним. 

Раніше Представниця омбудсмана заявляла, що населення ТОТ АР Крим вакцинується примусово. До того ж вакцина, якою щеплюються кримчани, не пройшла сертифікацію та є фактично екпериментальною розробкою, що не може використовуватись при масовій вакцинації. Економічний тиск, внаслідок якого населення кримського півострова змушують вакцинуватися російською вакциною, є прямим порушенням прав та свобод людини.