На Херсонщині створили інтерактивну мапу бомбосховищ на укриттів

22 Вересня 2021, 17:33

Фонд громади Херсона “Захист” декілька місяців працював над створенням інтерактивної карти укриттяв в Херсоні та Херсонській області. Тепер кожен охочий може дізнатися де знаходиться найближче до нього бомбосховище чи об’єкт укриття.

“Ми почали його створювати цей проєкт , коли була реальна загроза на кордонах України, у тому числі й на нашій адміністративній межі з Кримом. Не сприймайте це як залякування! Будьмо реалістами – не дарма існує такий вислів: “поінформований – значить озброєний”.
На лонгріді зверху червоним – пряме посилання на гугл-мапу укрить Херсонської області за фільтром по нових за наслідками децентралізації районах. Цю мапу ми розробили за підтримки ОДА та інформацією, наданою її безпековими службами, які й несуть відповідальність за достовірність.
Якщо у вас будуть якісь зауваження та пропозиції по мапі, ми готові дослухатися, але зауважте: ми розмістили об’єкти на глобальній ГУГЛ-мапі, на якій змінювати назви вулиць (декомунізованих) ми – не вправі. Десь у селах на мапі немає вулиць взагалі, тому що вони не мають генеральних планів, тож і загальна гугл-мапа не відображає подробиць. У такому разі ви дізнаєтеся, що укриття у вашому селі є, а де воно – звертайтеся до голів громад.
Поради з інформаційної безпеки, які ми тут розмістили, розроблені Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України разом з Державною службою з надзвичайних ситуацій, Міністерством оборони, Апаратом Головнокомандувача Збройних Сил України та громадськими організаціями”, – повідомляє фонд “Захист” на своїй сторінці у Facebook. 
Дізнатися більше про захистні споруди міста та перейти на онлайн-мапу укриттів Ви можете за посиланням.