На Херсонщині командир однієї з військових частин вимагав від підлеглих хабарі

21 Вересня 2021, 12:58

За даними слідства, посадовець за подання клопотань командиру військової частини щодо заохочення підлеглих військовослужбовців з нагоди Дня заснування військової частини вимагав від них неправомірну вигоду.

21.09.2021 під час одержання неправомірної вигоди в сумі 6000 грн, протиправні дії командира були припинені правоохоронцями.
Наразі підозрюваному повідомлено про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення та підготовлено клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення від займаної посади.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції України в Херсонській області.
Оперативний супровід – співробітники 7 управління Департаменту військової контррозвідки СБ України та Управління стратегічних розслідувань в Херсонській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.