Мешканців Херсонщини попереджають про військові навчання в Скадовському районі

07 Вересня 2021, 12:48

У Херсонській області на випробувальному полігоні ЗСУ “Ягорлик” відбудуться військові навчання із бойовою стрільбою. Громадян просять зберігати спокій.

Про це повідомляють в ХОДА.

«З 9 по 30 вересня планується переміщення військової техніки і особового складу до випробувального полігону “Ягорлик”, що знаходиться у Скадовському районі. Там відбуватимуться військові навчання з бойовою стрільбою», – йдеться в повідомленні ХОДА.

Всіх жителів регіону просять зберігати спокій і бути обачними.

«Ягорлик» — державний випробувальний полігон, що знаходиться поблизу півострова Ягорлицький Кут навпроти Тендрівської коси. Роботи із створення полігону розпочались у 2018 року, втілення — наприкінці 2019, а свою роботу полігон розпочав вже на початку липня 2021 року.

Створення такого майданчику стало необхідним після 2014 року, коли, через окупацію Криму, Збройні Сили втратили випробувальний майданчик Державного науково-випробувального центру «Чауда».

Необхідність створення полігону зумовлена подальшим розвитком систем озброєння, таких як протикорабельний комплекс «Нептун» чи реактивна система залпового вогню «Вільха».

Для повноцінного функціонування полігону на ньому розгорнули системи зв’язку, спостереження, охорони, інженерної розвідки, зведені приміщення для роботи і розміщення персоналу та розв’язано низку інших питань.

На полігоні обладнано пункт управління, модуль розвідувально-інформаційного центру, подвійний модуль навчального корпусу, ангари, технічні та складські приміщення тощо. Для навчання створені класи, що оснащені мультимедійними засобами. Також працюють сонячна електростанція та артезіанська свердловина.