35-річному херсонцю повідомили про підозру в участі у бандформуваннях так званої ДНР

22 Вересня 2021, 16:24

Слідчі управління ГУНП в Херсонській області за оперативним супроводом Управління служби безпеки України під процесуальним керівництвом обласної прокуратури зібрали доказову базу відносно 35-річного мешканця обласного центру, який у 2016 році примкнув до лав терористів так званої «Донецької народної республіки». Наразі йому заочно повідомили про підозру за участь у незаконному збройному формуванні.

Про це повідомляють в Нацполіції.
Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що з початку ескалації збройного конфлікту на Сході України 35-річний херсонець відстоював позицію необхідності приєднання південного регіону держави до так званої «Новоросії».
Далі, на початку квітня 2016 року, підозрюваний на пасажирському потязі сполученням «Кривий Ріг – Москва» перетнув державний кордон України у напрямку Російської Федерації. Після цього чоловік умисно вступив до лав «9-го полку 2-го батальйону псевдодержавного утворення «ДНР», що дислокується в м. Новоазовськ Маріупольського району Донецької області.
Таким чином, своїми умисними діями 35-річний херсонець вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.260 КК України «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності», а саме участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань. Наразі правоохоронці встановлюють місцезнаходження підозрюваного.