За минулу добу на Херсонщині ліквідовано 12 пожеж на відкритих територіях

18 Серпня 2021, 11:39

Фото: ГУ ДСНС в Херсонській області.

Минулої доби на Херсонщині було ліквідовано 12 пожеж на відкритих територіях.

17 серпня 2021 року на відкритих територіях області зафіксовано 12 випадків загоряння сухої трави, сміття та пожнивних залишків. Силами пожежно-рятувальних підрозділів зафіксовано та ліквідовано пожеж у:
– Херсонському районі – 4 пожежі,
– у Скадовському районі – 5,
– Бериславському, Каховському та Генічеському – по 1 пожежі.
Загальна площа гасіння склала 3,12 га.
Також за добу на Херсонщині було ліквідовано 2 загорання у лісових масивах. Перший виклик надійшов на пульт зв’язку 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Скадовськ о 13:40. На території Джералгацького лісництва горіла суха підстилка. На місце події виїхав пожежно-рятувальний підрозділ та разом з працівниками лісомисливського господарства ліквідували пожежу на площі 0,2 га. Другий виклик надійшов о 17:56 на номер Служби 101 м. Херсон. У 48-му кварталі Корсунського лісництва загорілась лісова підстилка. На виклик виїхали рятувальники Херсонського та Каховського районних управлінь. Пожежу вдалось ліквідувати на площі 0,25 га. До її гасіння загалом були залучені 13 одиниць техніки та 47 осіб, з них від ГУ ДСНС 5 одиниць техніки та 23 чоловіка особового складу.
Головне управління ДСНС області закликає громадян бути пильними та обережними. Оскільки в області утримується спекотна погода, рятувальники звертаються з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки в екосистемах. Не кидайте недопалки на узбіччя доріг, не спалюйте безконтрольно сміття, не провокуйте пожежі на відкритих територіях та дотримуйтесь елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі! У разі виявлення загоряння негайно телефонуйте за номером «101»!