В умовах посиленого карантину вакциновані матимуть певні преференції – Ляшко

11 Серпня 2021, 16:09

Ілюстративний колаж: IPC-Херсон.

У разі нового можливого локдауну вакциновані громадяни можуть отримати певні привілеї . Зокрема, їм дозволять відвідувати ресторани.

Про це заявив Розповів  Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю «Українському радіо».

“В умовах карантину, коли всі закриватимуться, ми зможемо відкривати певні блага для вакцинованих. Тому потрібно провакцинуватися, зробити колективний імунітет і забути про будь-які розподіли”, – повідомим Ляшко.

Також зазначається, що якщо навіть в регіоні буде оголошено червоний рівень небезпеки,  попри це, можливо МОЗ дозволить  функціонувати певним закладам, наприклад школам, якщо колектив вчителів буде провакцинований більш ніж на 80%. Можливо, до шкіл додадуть кінотеатри, музеї, інші масові заходи.

“Для нас, медиків, важливо не допустити колапсу системи охорони здоров’я. Також економіка країни не повинна впасти, бо від цього залежить фінансування зарплат медичних працівників, закупівлі препаратів тощо”, – наголосив Ляшко.

“Ми з радістю прийматимемо усіх, хто захоче вакцинуватися. Українська система охорони здоров’я готова до напливу бажаючих вакцинуватися. Сьогодні була зустріч з представником одного із найбільших гіпермаркетів будівельної індустрії, який готовий в 76-ти своїх магазинах відкрити вакцинальні центри і щепити усіх бажаючих. Зараз ми виходимо на європейський тренд за охопленням щепленнями по денній кількості і вже перевищуємо світовий тренд. Сьогодні соціологічні дані показують, що 65% українців готові вакцинуватися. Інших ми будемо мотивувати, щоб кожен зробив свій вклад для подолання пандемії”, – підсумував він.