В Херсоні оперативники карного розшуку впродовж години затримали підозрюваних в розбої

30 Серпня 2021, 21:39

Вночі в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини звернувся 24-річний херсонець. Чоловік розповів, що двоє невідомих зловмисників в мікрорайоні «Шуменський», вдаривши заявника металевим прутом, відібрали у потерпілого мобільний телефон вартістю майже 20 тисяч гривень. Впродовж години оперативники встановили особи підозрюваних та затримали їх. Нині вони перебувають в умовах ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як розповів начальник управління карного розшуку обласного главку поліції Денис Карімов, заявник описав оперативникам прикмети нападників. Поліцейські одразу переглянули камери відеоспостереження, встановлені поблизу з місцем злочину, та з’ясували, в якому напрямку втікли зловмисники. До їх пошуків були залучені оперативники обласного главку та Херсонського районного управління поліції. На відстані близько кілометра від місця нападу правоохоронці помітили чоловіка, схожого на одного з підозрюваних. Його особистість вже була знайома оперативникам – 35-річний наркозалежний раніше вже перебував в місцях позбавлення волі. Під час перевірки поліцейські виявили у громадянина металевий прут і відібраний у потерпілого «Айфон 11». За півгодини оперативники затримали й іншого фігуранта нападу.

Нині в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій». Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу. Також затримані перевіряються на причетність до скоєння інших злочинів на території Херсонського району.